keskiviikko 18. joulukuuta 2019

Joulua kohti

Kolmivuotiskontrolli "jäi väliin"

Puoli vuotta Pohjois-Karjalassa on takanapäin. Terveydellisesti olen voinut hyvin. Painoa on ylimääräistä, mutta se kulkee mukana. Syksyn aikana ajoin yli 500 kilometriä polkupyörällä. Työn perässä ensin, työmatkoja sitten. Kuntosalikortinkin jo aktivoin ja pari kertaa olen siellä kerennyt juoksumattoa laahustaakin.  Edellisessä päivityksessä avasinkin muuttoani Tampereelta Joensuuhun ja "kulttuurieroja". Avoimempia ihmisiä. Mielenkiinto monella heräsi kuitenkin sairaalapalveluiden vaihtumisesta TAYS:istä Siun Soteen. Kyllä. Olen jo meinannut siirtää sairaskirjat takaisin Tampereelle.

"No otin ne tärkeimmät testit"

Nämä olivat sanat, kun kyselin, miksei verikokeissa ollut tavanomaista vuosikontrollimäärää.  Odotin itsekin niitä mielenkiinnolla, mutta ilmeisesti muutto vaikutti sen verran, ettei elinsiirron kolmivuotispäivää pahemmin noteerattu. Ne testit, jotka kuitenkin otettiin näytti ihan hyviltä. Krea oli sama kuin 6kk aikaisemmin eli 115, joka tosin on yli viitearvojen, mutta ok elinsiirron saaneelle, kun se pysyy paikallaan eikä nouse jatkuvasti. Ihmeekseni GFR-arvoa ei ollut taas mitattu ollenkaan? Muut arvot olivat viitearvojen sisällä, eli tämä on loistava asia. Käynti sisätautien osastolla oli kaikin puolin sosiaalisesti miellyttävä kokemus. Ystävällinen lääkäri kuunteli jorinoitani suht maltilla, myönnän, etten ole helpoin asiakas, vaikka asiallisesti osaan käyttäytyäkin. Monia asioita huomasin kuitenkin,  joita täällä päin ei noteerattu samalla tavalla kuin TAYS:issä. Jatkokäynnit määrittää lopullisen tuomion Siun Sotesta sisätautipoliklinikan osalta. Ihan mukavasti tämä reissu meni, kunhan nuo tutkimukset nyt seuraavilla kerroilla olisi "omasta mielestä" tarpeeksi laajat. Lääkärihän ne toki aina päättää. 

Ai niin. Miksi sanoin, että meinasin jo vaihtaa kirjat Tampereelle. No, tämä episodi oli reseptin uusimisessa. Kipulääkeresepti oli vanhentunut ja pyysin sitä uusittavan ensin Siilaisten terveysasemalta, ohjeiden mukaan. Kaksi kertaa he uusivat reseptin väärin jopa lääke oli eri, mikä piti uusia. Kolmas uusinta meni väärin Sisätautipoliklinikan toimesta ja neljännellä kerralla onnistui! Silloin meinas ottaa Jania pattiin. No, ei se niin vakavaa, kun ei ollut hyljintäestolääkkeestä kyse.

Hyvää Joulua kaikille ja Onnellista Uutta vuotta! 



#Eteenpäin 

#KylläElinluovutukselle #Elinsiirto #Munuaissiirto  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti