perjantai 30. elokuuta 2019

Uudet tuulet puhaltaa

Tässä kolmivuotiskontrollia odotellessa uudet tuulet puhaltaa. Tampere on vaihtunut Joensuuhun. Vanha työ on jäänyt ja uutta pukkaa. Keikkatyötä ja sijaisuuksia. Vaihtelua, uutta ja mielenkiintoista. Vanhassa työssä sitä jo kangistui saman toistoon, työn kasaantumiseen ja tekemällä tehtyyn kiireeseen. Lopulta, kun tuntui, ettei voi millään tavalla kehittää työtehokkuutta, oli aika vaihtaa maisemaa, pystyi hyvällä omatunnolla lähtemään paremman puolison halusta, hänen kotiseudulle Pohjois-Karjalaan. 

En ole katunut. Pikku lapsesta asti Tapparafanina minulle oli pieni järkytys Tamperelaisten jurotus. Olen puhelias keski-suomalainen, joten sovin paremmin tänne Joensuuhun, jossa ihmiset saattavat avautua yhtäkkiä kesken kaiken kauppajonossa tai kaupan pihassa tuosta vaan. Heiltä voi myös kysyä neuvoa ilman ylimääräistä murinaa ja irvistelyä. Silti, 6. vuotta Tampereella antoi paljon. Hienoa aikaa. 2 Tapparan mestaruutta. Oman elämän lähes-loppuminen, mutta ammattitaitoisten ihmisten avulla uusi nousu. Dialyysiä, huippuhoitoa ja uusi elämä. Paljosta voin olla kiitollinen loistavalle TAYS-henkilökunnalle, jolle en edes kerinnyt jäähyväisiä jättää. Olette parhaita! 

Nyt siis odotellaan lokakuuta ja kolmivuotiskontrollia, jonka siirsin kuukaudella, koska sain määräaikaisen työn syyskuun loppuun, enkä halua lähteä kesken työpäivän lääkäriin, vaan haluan hoitaa työni mahdollisimman hyvin tänä lyhyenä aikana. Siun Sote saa riesakseen kyselevän ja tarkan asiakkaan, joka ei jätä kiveäkään kääntämättä, jos on jotain kysymyksiä terveydestä. Varokaa!

Yleisesti ja terveydellisesti olo on ollut hyvä, painoa on 10-15 kiloa liikaa ja sen "pois työstäminen" on ollut tavallista vaikeampaa. Varsinkin, kun "lomailu" maistui, maistui myös ruoka ja sen kyllä huomaa. Kortisonilääkitys pienen sokerihumalan kanssa aiheuttaa melkoisen turvotuksen, se täytyy sanoa. 

15 vuotta sitten epäonnistunut yritystoiminta alkaa olemaan muisto vain ja velkavankeus on ohi. Uusi elämä alkaa, ne kuuluisat uudet tuulet? Pitäisi katsella autoa, ehkä kohta omaa taloa? Onpahan tavoitteita pienellä ihmisellä.

Jatketaan, kun kolmivuotiskontrollin tulokset tulevat. Hyytyykö hymy vai repeääkö posket liikalihavuudesta tai hymystä? #vitsivitsi Nyt #eteenpäin

#munuaissiirre #munuaissiirto #munuaissairaus #surkastusmunuaiset #munuaistenvajaatoiminta #uusielämä #sanokylläelinluovutukselle 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti