sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Tammikuun viimeinen

Jahas, parin viikon tauon jälkeen takaisin blogin pariin. Terveys on pysynyt hyvänä ja viides kuukausi munuaisensiirron jälkeen alkaa olla taputeltu. 

Kuten aiemmin kerroinkin, leikkauksen jälkeinen ruokavaliomuutos ja kortisonin erinäiset vaikutukset plöräyttivät kroppaan 20 kiloa lisää leikkauksen aikaisesta painosta. No nyt olen 4 viikkoa syönyt "erään" ohjeistuksen mukaan ja painoa on tippunut about 8 kiloa. Treenikerrat ovat jääneet viime viikkoina vähiin. Salilla olen muutaman kerran käynyt, mutta työssä olen nyt ollut 3 viikkoa putkeen ja se on hyvin fyysistä työtä, joten lihaskunto kohenee myös vauhdilla. 

Koska en osaa olla vieläkään jo 40+ ikäisenä vain entinen palloilija, niin asetan edelleen itselleni tavoitteita kuin nuorena poikana palloillessani. Ehkä joskus osaan jo relata ja lopettaa turhan tavoitteellisuuden, mutta ei siihen taida vielä vuosiin pystyä :) Ai mikä tavoite? No, ensi kesänä en aio olla enää mikään muumio joka käy koriskentällä heiluttamassa kättään, vaan aion tosissani vähän kiusata nuorempia pelimiehiä viimeistään Keitelejazz koristurnauksessa loppukesästä. Siihen pitää toki vielä painon tippua, kunnon koheta ja pompun kasvaa :) Tietenkin pilke silmäkunnossa. Mennyttä aikaa ei takaisin saa, vaikka kuinka kuntoon pääsisi. Elämäntaparemontti, uudenlainen ruokavalio ja lisääntyvä liikunta tulee olemaan siis ohjelmistossa keväällä vahvasti. Kesällä olisi ollut myös elinsiirtourheilijoiden MM-kisat Malagassa, jossa olisi lajina ollut 3vs3 koris, mutta sinne ei vielä kunto riitä. Ehkä seuraaviin kisoihin?

Viimeisin lääkärikäynti meni jälleen hyvin, arvot ovat hyvät, mitä nyt krea on pikkuisen noussut, kun lihasmassa on kasvanut, mutta se on vielä satasen paikkeilla, eli terveen rajoilla. Yleensä elinsiirron saaneiden krea-arvo on useinkin 100-150, joten en ala stressaamaan, ennen kuin lääkäri antaa siihen aihetta. Tällä hetkellä ei ole takapakkeja tullut, onneksi. 

Toinen jäljellä olevista verenpainelääkkeistä on alasajovaiheessa, eli sitä lopetellaan tässä seuraavien kuukausien aikana. Lääkärin mukaan, koska korkea verenpaineeni on mitä ilmeisemmin johtunut toimimattomista munuaisista, niin on mahdollista, että en tarvitsisi verenpainelääkkeitä jossain vaiheessa enää ollenkaan. Se on todella hyvä asia. Hyljinnänestolääkeet tulevat kuitenkin mukanani olemaan koko loppu elämäni. Kortisonin lopetusta odotan kuin kuuta nousevaa, mutta siihen on vielä aikaa. Seuraavan kerran annosmäärää vähennetään, kun siirrosta on 6 kuukautta, joten vielä pitää kuukauden päivät tällä annostuksella mennä. Kortisonin lopetusta siis odotan siksi, että tämä turvotus lakkaa. Se tulee olemaan lopullinen sysäys painonpudotuksessa, koska niin kauan kuin kortisonia syön, rasvan polttaminen on hankalampaa. 

Mitäs tässä, muuta kuin kohti seuraavia viikkoja. Huomenna taas duuniin ja eteenpäin, sano.

#eteenpäin #munuaissiirto #elinsiirto #elinluovutus #elinluovutuskortti #kuntoutus 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Terveydenhuolto sairaaloissa

Aina sanotaan, että "Suomi on terveydenhuollon huippumaa". Onhan se hyvä, jos verrataan johonkin savimajassa tehtyyn hoitoon, mutt...