maanantai 5. joulukuuta 2016

Sairausloma ohi, tervetuloa kesäloma!

Leikkauksen jälkeinen 3. kuukauden sairausloma on siis nyt ohi. Kunto paranee, arvot ovat hyvät, siirtomunuainen mennä porskuttaa. 3 viikkoa kuntosalitreenailua on takana. Paino on noussut 10kg leikkauksesta. Lihomista ja kortisoniturvotusta. Hemoglobini on kuitenkin noussut jo niin hyväksi, että henki kulkee suorastaan ihanasti ja vaikka kuntosalilla välillä tuntuu, että ei jaksaisi, niin kun muistelee kevättä ja huonoa kuntoa, kun makuuhuoneesta keittiöön siirtyminen aiheutti melkein pyörtymisen, sitä jaksaa aika kummasti ja hymy tulee huulille, kun juoksumatolla lyllertää. 

Tällä kertaa ei tule tarkempia labra-arvoja blogiin, paitsi ehkä päivitettynä jälkeenpäin. Lääkäri ei soittanut, vaan lähetti kirjeen ja nykypostin etanavauhtinen jakelu aiheuttaa sen, että kaippa se joskus tulee postilaatikosta sisään, mutta kun ei tiedä milloin. Soitin sitten kuitenkin munuaispolille, josta sanottiin, että arvot ovat hyvät. Sitä tosin vähän ihmettelin, että olisin halunnut lääkärin kanssa jutella, mitä mieltä hän on, loppuuko sairausloma nyt, vai ei? Kun ei mitään kuulunut, niin vedin johtopäätöksen, että kyllä se nyt loppui :) Pehmeä lasku tässä tosin, koska työnantajani järjesti minulle hienosti kesäloman joulukuuksi, joten töihin tarvitsee lähteä vasta 9.1.2017, joten kuntoutusaikaa on vielä reilusti, loma vain vaihtui kesälomaksi sairausloman sijaan. 

Kulunut viikko oli oman hienon kuntoutumisen lisäksi kuitenkin suht stressaava. Mummo oli sairaalassa keuhkokuumeessa ja isä joutui myös sairaalaan, jossa hänelle lopulta suoritettiin sydänleikkaus. Leikkaus sujui hyvin ja isäni toipuu tällä hetkellä sairaalassa Kuopiossa. Lämpimiä ajatuksia sinne, kuten myös mummokullalle, joka on kuihtunut jo todella huonoon kuntoon. 

Kuntosaliharjoittelu eteni 4 treenin verran. Tällä viikolla alan lisätä pikkuhiljaa liikkeitä treeniin ja aletaan tosissaan kuntouttamaan tätä kroppaa. Kardiotreeniä pitäisi lisätä, että saisi tämän painon hallintaan, ennen kuin siitä tulee todellinen ongelma. Se on puristettava muutama tunnin kävelylenkki viikolle myös, eiköhän se paino sillä hallinnassa pysy. 

kuntosaliviikko 3.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Terveydenhuolto sairaaloissa

Aina sanotaan, että "Suomi on terveydenhuollon huippumaa". Onhan se hyvä, jos verrataan johonkin savimajassa tehtyyn hoitoon, mutt...