torstai 3. marraskuuta 2016

Elinsiirron saaneen renkaanvaihto, ei jonoja

2 kuukautta munuaissiirrosta. Puolisen vuotta sitten diaalyysin aikaan, kun renkaanvaihto oli ajankohtaista, sain tärkeätä apua ystävältäni Jaskalta. Ei olisi kunto riittänyt renkaita vaihtamaan. Niin se elämä muuttuu. Eilen hyvin rauhallisesti renkaanvaihto sujui yksin jo suht mallikkaasti. Yksi pultti tuotti ongelmia, mutta siitä selvittiin ilman vahinkoja. On se hienoa, että kunto kohenee. Hirveätä oli lukea, että ihmiset jonottelivat 5 tuntia renkaanvaihtoon? Osa varmasti on sellaisia, jotka eivät hommasta yksin selviä ja tarvitsivat apua, mutta uskallan väittää kyllä, että taisi siellä kilometrin jonossa muutama kermapersekin olla. Pakko oli kuitata. Jos vasta elinsiirrossa ollut huonokuntoinen ukonketale pystyy renkaansa vaihtamaan yksin, ei se mahdottomien tehtävien listaan kuulu. 

Taas yhdet labrat takana. Kaikki jälleen hyvällä mallilla. Tulokset ovat pysyneet hyvinä. Sytomegalovirustestikin oli nyt jo negatiivinen, joten sen lääkitys puolitettiin. Tästä oli juttua edellisessä blogitekstissäni. "Kuukasvot" ja "häränniska" kasvaa ja keskikroppa alkaa muistuttaa tynnyriä. Tämä siis ihanasta kortisonista sivuoireena. Itsetuntoa se koittelee, mutta pieni hintahan tuo on terveydestä. Ajan myötä kortisoni lopetetaan ja yritetään sitten saada Adeniuksen mittoja kehiteltyä :) 

Nyt kaikki ulos reippailemaan ja talvirengasta alle. Pysytelkää pois renkaanvaihtojonoista. Vitsi vitsi. Jokainen tekee, kuten parhaaksi näkee. Hyvältä se silti tuntuu, kun näinkin pienestä asiasta kokee onnistumisen tunteen! #Eteenpäin




Vielä halvempaa, ei jonoja 

#elinsiirto #munuaissiirto #elinluovutus #elinluovutuskortti 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti