torstai 27. lokakuuta 2016

8. viikkoa munuaissiirrosta

Taas on yksi lääkärivisiitti takana. Tulokset jatkavat samalla linjalla. Hyvällä.  Hemoglobiini (B-Hb) oli jo 154. Vasta-aineet (B-Leuk) 5.7, Tulehdusarvo (P-CRP) alle 1. Maksa-arvo (p-ALAT) 45.  Kreatiniini (P-Krea) 92. 

Täällä oli blogissani aikaisemmin näitä kirjainlyhenteitä, joita klikkaamalla pääsee sivulle, josta löytyy tarkempaa tietoa niistä. 

Ainoastaan fosfaattiarvot on edelleen liian alhaiset. fP-Pi 0.40, kun viitearvot ovat 0.71-1.53.

Lisäksi elinsiirron jälkeen sytomegalovirusarvo pomppasi siirron jälkeen positiiviseksi ja kävi jo 9200 IU/ml plasmassa. Sain siihen lääkityksen, eli Valcyte 450mg tabuja 2+2 päivittäin. Nyt arvo oli tippunut 270IU/ml ja lääkitystä jatkettiin. Lääkäri ehdotteli, että kaksi negatiivista testiä ja sitten lääkityksen voi lopettaa. Tämä virus on sellainen, joka perusterveellä ihmisellä paranee itsestään, mutta esim. elinsiirtopotilaalla, jolla oma immuneteetti on vähentynyt ratkaisevasti, siihen tarvitaan lääkitystä. 

Tässä tarkempaa tietoa tästä: sytomegalovirus (cytomegalovirus)

Olo on hyvä ja painonnousua on edelleen havaittavissa. Liikkumaan en kunnolla ole vielä päässyt, leikkausarven yläosassa on vielä kipuja. Se kuuleman mukaan edelleen normaalia. Kortisoni haurastuttaa ihoa ja se nipistelee, kun iho venyy ja lisäksi leikkaushaavassa on kiinnikkeitä, jotka venyessään vähän vielä aiheuttaa vihlontaa. Leikkausarven alapuolella on hermot poikki ja tunto poissa alueittain, joten tuntuu, että arven yläpuolella tuntuvat kivut ovat välillä siksi moninkertaiset. Luulotautia näemmä :)

Hyljintälääkkeitä vähenneltiin taas. Kortisonia (Medrol) nipsaistiin pari mg pois ja nyt pitäisi 10mg aamuisin ottaa. Sandimmunnia 175mg+150mg sijasta annos on nyt 150mg+150mg. Myfortic 720mg+360mg. Antibioottia (Cotrim 80/400) menee yksi tabu aamuisin. Verenpainelääkkeistä enää mukana carvedilol 25mgx2 ja Felodipin 10mg x 1 eli ei enää lähes mitään :) Somac 40mg x 1 otetaan aamuisin suojaamaan vatsaa. Marevania joudun syömään myös, koska 2011 oli laskimotukos jalassa, eikä se asettunut ilman verenohennuslääkettä. Ai niin ja fosfaattiporetabletteja pitää kolme päivässä heittää huiviin. Lääkkeitä on siis vielä aika nippu, mutta huomattavasti vähemmän kuin munuaisten vajaatoiminnan aikaan. 

Aika pläjäys numeroita ja tilastointia tällä kertaa. Fiilikset ovat hyvät, sairauslomaa on reilu kuukausi vielä jäljellä. Saa nähdä miten siinä käy. Työni on fyysistä ja voi olla, ettei työkyky ole vielä tarpeeksi hyvällä tasolla joulukuussa, tosin minulla olisi "kesä"lomaa silloin, joten työhön paluu tapahtuisi vuoden alusta. Toivon, että pystyisin duuniin, mutta se on vain kaino toive. Liikaa en vielä itselleni sitä uskottele. Sen verran on takapakkeja tullut matkan varrella, että on oppinut, että mikään ei ole varmaa, ennen kuin on siellä sorvin äärellä hetken ollut.

Ensi viikonloppuna olisi Äänekosken Huiman korisjuttuja. Jos jotain kiinnostaa Huiman miesten edustusjoukkueen kannatuskausikortti, ottakaa minuun yhteyttä. Joukkue pelaa 2-divarissa, mutta kunnianhimoinen tavoite olisi aloittaa nousu kohti korisliigaa, Kärkyllä Korisliigaan 2020 projektin voimin. Sähköpostini löytyy blogisivultani pärstäkuvani yläpuolelta :) Yhdessä talkoisiin? 

#Eteenpäin #YkkösetOnYkkösiä

#Elinsiirto #Elinluovutuskortti #Elinluovutus #Huima #Äänekoski

Sano kyllä elinluovutukselle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Terveydenhuolto sairaaloissa

Aina sanotaan, että "Suomi on terveydenhuollon huippumaa". Onhan se hyvä, jos verrataan johonkin savimajassa tehtyyn hoitoon, mutt...