perjantai 21. lokakuuta 2016

7 viikkoa, Janista Pongoksi

Sen verran siis mennyt leikkauksesta. Edelleen arvot hyvät. Krea alle 90, Hb yli 140. Maksa-arvot kohdillaan. Verenpainelääkkeitä jälleen vähennetty. Itseasiassa niitä ei ole enää kuin 2? Siis oikeasti, vain 2. Näyttää siltä, mikä oli kyllä odotettavissakin, ettei verenpaineeni ole vanhuudesta, epäterveellisestä elämästä eikä muustakaan erillisestä sairaudesta johtuvaa, vaan johtui munuaisten vajaatoiminnasta. Nyt, kun  "Ykkönen" toimii paremmin kuin hyvin, verenpainelääkkeiden tarve vähenee ja vähenee. Verenpaine oli viimeksi mitattuna 128/78, jota se ei ollut esimerkiksi dialyysin aikana edes kuudella seitsemällä eri lääkkeellä rajoitettuna. 

Mitäs muuta? No joo. Uhkakuvat kortisonin turvotuksesta ja hyljinnänestolääkkeiden mielialavaihteluista eivät ole liioiteltuja. Posket on kuin bulldogilla (tai sumatranorangilla, sainkin lisänimen Pongo viikko sitten), painoa ei ole tullut lisää leikkauksesta kuin 2 kiloa, mutta tuntuu siltä, että ne ovat poskissa. Mielialavaihteluja tulee myös. Välillä on kuin lentoon lähdössä, välillä taas mieli on maassa, kun kaikki ottaa päähän. Yksin tämä ei olisi ongelma, mutta kun tässä käytöksellään karkoittaa rakkaimmankin jo melkein rinnaltaan, täytyy tehdä töitä hartiavoimin, että tästä selvitään. Leikkauksesta toipuminen yms vielä tähän päälle ja parisuhde on koetuksella. Olen aina ollut hankala luonne ja nyt nämä lääkkeet ovat leikanneet lyhyestä sytytyslangasta senttikaupalla vielä lisääkin pois. Ei hyvä. Onneksi myös näitä lääkkeitä on nyt vähennetty. Odotan vain kuumeisesti sitä, että pääsisi enemmän liikkeelle, jotta saisi energiaansa kulutettua johonkin. Se on ollut minulle aina kova pala, jos on "ahtaassa tilassa". Toipumisvaihe, kuukausia kestänyt jumittaminen sairauslomalla on sellainen. Seinät tahtoo kaatua päälle. 

Ensi viikolla taas uudet testit. Nyt pääasiassa valvotaan tulehduksia ja virusinfektioita, koska vastustuskyky on heikko. Lääkkeitähän niihin on lisätty (ettei ihan kaikki lääkkeitä vain vähennetä). Lisäksi fosfaattiarvot edelleenkin ovat alle alarajan, joten juustoa, ruisleipää ja fosfaattiporetabletteja menee myös. Jatkossa sitten katsotaan krea-arvoa tarkemmin, kun pääsee vähän lihaskuntoa kasvattamaan. Se kun saattaa arvoja nostaa.

Vaihtelevin mielialoin, #eteenpäin kohti pikkujoulukautta. 


Pongo
Pongo

#elinluovutus #elinsiirto #elinluovutuskortti #organtransplant #organdonor #kidneydisorder


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Terveydenhuolto sairaaloissa

Aina sanotaan, että "Suomi on terveydenhuollon huippumaa". Onhan se hyvä, jos verrataan johonkin savimajassa tehtyyn hoitoon, mutt...