torstai 8. syyskuuta 2016

Viikko munuaissiirrosta

Viikko Meilahdessa takana. Olo on voimistunut ja parantunut, mitä nyt vähän sukukalleuksissa pikku kipuja. Virtsakatetri poistettiin eilen. Jee! Siirtomunuainen siirrettiin kuvan näyttämään paikkaan:
Tulee toisen siemenjohtimen päälle , siksi se piti katkaista ja uusi munuainen yhdistetään noin alas. Vanhat jäävät kroppaan omille paikoilleen. Niitä kontrolloidaan aika ajoin ja poistetaan vain, jos niihin "tarttuu sairauksia". No veri on mennyt sukukalleuksiin vähän leikkauksissa ja virtsakatetriakin on asennettu innolla, joten siitä ilmeisesti ainoat kroppani kivut johtuvat.

Olen elätellyt toivoa TAYS:iin siirrosta, mutta lämpöä on ollut, joten kovin korkealla toiveet eivät ole olleet. Myös verenpaine on ollut vähän korkealla. Krea oli 106, kun dialyysissä se oli 700. Terveen miehen viitearvo on 60-100, joten lähellä jo ollaan. On se kova mylly tuo yksikin munuainen. Dialyysikone on mopo sen rinnalla :) Tulehdusarvo on ollut 4, tänään otetaan kuitenkin siitäkin uusi verikoe. Leukosyytit kävi jo alle 8. mutta oli eilen 10. Terveen ihmisen leukosyytit eli valkosolut ovat 3.4-8.2 Minulla oli lämpöä hieman jopa ennen leikkausta, jota vähän ihmettelin. Kipeä olo ei ollut, vaan hemodialyysissä minulla oli useinkin 37+ lämpötila. Kai siihen tottui?

Positiivisesti eteenpäin ja "ballsseja" varjellen. Kivut pois. Se tärkein, eli "ykkönen" näyttää olevan hyvässä kunnossa ja toimii hienosti. Uusien lääkkeiden sivuvaikutuksista, kuten hillitön ruokahalu ja ääretön tarve lähteä liikkeelle liian aikaisin, ei ole vielä paljon merkkejä. Varmasti niitä tulee, mutta niistä sitten jatkossa lisää. Matka jatkuu, myös blogissa. Tämä on elinikäinen taistelu, no niinhän normaalistikin elämä on. Seuraava siirto tulee olemaan, kun kaikki on ok, että minut siirretään TAYS:iin, milloin sen selvittää tämän päivän verikokeet, pissakoe ja lääkärin kierto.

Tietoa munuaissiirrosta: TÄSSÄ LINKISSÄ


#elinluovutus #elinsiirto #elinluovutuskortti #organtransplant #organdonor #kidneydisorder

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Terveydenhuolto sairaaloissa

Aina sanotaan, että "Suomi on terveydenhuollon huippumaa". Onhan se hyvä, jos verrataan johonkin savimajassa tehtyyn hoitoon, mutt...