perjantai 23. syyskuuta 2016

Kolme viikkoa munuaissiirrosta

Kolme viikkoa siirrosta, joka oli ennen aika, joka vietettiin leikkauksen jälkeen sairaalassa. Puolitoista viikkoa tässä on tullut oltua jo kotona. Labratulokset paranee paranemistaan ja seuraavaksi aletaan vähentämään hyljinnänestolääkitystä. Kortisonin aiheuttama ruokahalunnousu on pyöristänyt kasvoja ja kiloja on tullut lisää. Kolme kiloa tarkalleen. Leikkausarpi on parantunut päällisin puolin hyvin, pientä mustelmaa on ihon alla, joten siinä on vielä vähän arkuutta. Täytyy vaan malttaa vielä enempää liikkumista. Seuraavana suunnitelmissa on kuntosalilla kuntopyörän polkeminen, että saa elimistön toimimaan ja hien virtaamaan. Tätä menoa nimittäin kohta painoa on +20kg, nimittäin ruoka maistuu :) hyvältä.

Krea on tippunut 83:een (raja-arvo terveellä 100). Maksa-arvotkin ovat asettuneet 25-30 välille (raja-arvo 65), tätä valvotaan, koska hyljinnänestolääkkeet saattavat nostaa maksa-arvoa. Veren sokeria on myös nyt tarkkailtu kortisoonin sitä nostaessa, mutta se on 5,3-8,4. Lääkärin mukaan kortisoni sitä nostaa ja kun pysyy alle kymmenessä, ei huolta pitäisi olla. Viimeksi otettiin myös veren sokerihemoglobiini eli "pitkäsokeri". Se oli 26. Viitearvo on 20-42 joten diabetestä ei ole. Insuliinihoitoa ilmeisesti tarvittaisiin, jos arvo nousisi viitearvon yli. Hemoglobiini on noussut jo 120 paikkeille ja nousee vielä toivottavasti lisääkin.

Kortisonimääräni on nyt puolitettu alusta, mutta 24mg on vielä aika suuri määrä. Maanantaina on lääkäri, joten siellä selviää jatkotoimet. Nyt vaan maltilla eteenpäin ja sormet ristissä toivotaan, että homma etenee kuten pitää. Väistellään pöpöjä ja sairauksia ja nautitaan elämästä.

Lääkäri sanoi, että munuaissiirto on "onnistunut", kun siirrosta on vuosi ja kaikki toimii, kuten pitää, joten alkutelineissä tässä vielä ollaan. Hyvillä ja positiivisin mielin. #Eteenpäin #elinluovutuskortti #elinluovutus #uusielämä

Linkkejä:


Kreatiniini (P-Krea)

Alaniiniaminotransferaasi (P-ALAT)

Pitkäsokeri HbA1c (B-HbA1c)

#elinluovutus #elinsiirto #elinluovutuskortti #organtransplant #organdonor #kidneydisorder

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Terveydenhuolto sairaaloissa

Aina sanotaan, että "Suomi on terveydenhuollon huippumaa". Onhan se hyvä, jos verrataan johonkin savimajassa tehtyyn hoitoon, mutt...