tiistai 13. syyskuuta 2016

1,7,9,11

12vrk leikkauksen jälkeen


1.

Ykkönen, uuden munuaiseni nimi, kuten myös päivämäärä, jolloin minut leikattiin. Ensimmäinen yhdeksättä.

7. 

7 päivää leikkauksesta minut siirrettiin Meilahdesta kotisairaalaani, kotikentälleni TAYS:iin, jossa olin jo "asunut" viitenä päivänä viikossa, kuukausitolkulla kevään ja kesän aikana.

9. 

9 päivää leikkauksesta minut päästettiin kotilomalle. Arvot oli laskussa, verenvirtaus munuaisessa hyvä. 

11.

11 päivää leikkauksesta, minut kotiutettiin kokonaan. Krea 97. Maksa-arvot 5.0 (viitearvojen sisällä molemmat). 

Lottoa tekemään? Numeropeleinä raveja? :) No miksei rivin voisi heittää ja runkonumeroiksi nuo laittaa. Nyt olen siis kotona. Ensimmäinen kotiutuksen jälkeinen aamu. Aamulääkket otettu, aamukahvit ryystetty. Tyhjä olo. Onnellinen, mutta tyhjä. Kivut alkavat olemaan kokonaisuudessaan poissa. Ainoastaan leikkausarpi vähän aristaa ja hermoja on poikki leikkausarven alapuolelta, joka aiheuttaa suht ärsyttävää kihelmöintiä jalkaa pitkin. Pieni vaiva, kun munuainen toimiii.

Tästä nyt sitten jatketaan siten, että huomenna mulla on labrat, josta saan puhelimella tulokset. Perjantaina uudet labrat ja siihen perään munuaislääkärin vastaanotto TAYS:sa. Vasta-aineet ovat olleet vähän nousussa, joten hyljinnänestolääkitystä on hieman lisätty uudestaan. Lääkelista meni aika huolella uusiksi, joten uuden opettelu alkaa siinäkin. Hyljinnänestolääkkeissä on tärkeää, että ne otetaan ajallaan, 12 tunnin välein. Tänään lepään ja otan rauhallisesti. Pientä kävelyä voi alkaa jo harrastamaan ja sitä pitääkin tehdä. Pikku hiljaa ja matkaa kevyesti lisäten. Se lisää verenkiertoa ja elimistön toimintaa, voimistaen samalla myös uutta munuaista, ykköstä kovempaan ja kovempaan suoritukseen. 

12?

Ehkä tuonkin voisi laittaa lisänumeroksi? Voisitteko uskoa, että 12 päivää leikkauksen jälkeen, leikkausarpi näyttää tältä? Kiitos, joka tämän tikkasit. Loistavaa työtä. Suorastaan uskomatonta. Kiitos.


Leikkausarpi, 12vrk leikkauksen jälkeen#elinluovutus #elinsiirto #elinluovutuskortti #organtransplant #organdonor #kidneydisorder
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Terveydenhuolto sairaaloissa

Aina sanotaan, että "Suomi on terveydenhuollon huippumaa". Onhan se hyvä, jos verrataan johonkin savimajassa tehtyyn hoitoon, mutt...