tiistai 15. elokuuta 2017

Mielenterveyden parantamista

Se on se aika vuodesta, kun mielenterveyttä parannetaan. Sitähän sen pitäisi olla. Elämän paineiden tasaamista, rentoutumista ja ajatusten vierottamista ihmisen oravanpyörästä, eli työstä. Puhun tietenkin siis kesälomasta ja sen viettämisestä.

Olen hienossa tilanteessa, kun 11,5 kuukautta munuaissiirron jälkeen saan kokea kesäloman töistäni. Olen ollut työssä jo reilu 7kk vuoden alusta ja olen saanut olla koko tämän ajan terve. Flunssat ja lenssut ovat minut kiertäneet. Munuaissiirre on toiminut hyvin, ei ole ollut hyljintöjä. Todella kiitollinen olo.  TAYS, Meilahti 💗👏💪

Lomaa on reilu viikko takana, vajaa kaksi vielä edessä. Hieman eri fiilikset kuin viime vuonna, kun olin lähes koko vuoden sairauslomalla. Tästä lomasta olen nauttinut, viime vuoden "loman" haluan muistaa vain kokemuksen vuoksi. Se kuuluu kokemuksena elämääni ja on parempi muistaa sekin, kuin kokonaan se yrittää unohtaa.

Viikonloppuna käytiin Pohjois-Karjalassa reissussa ja olihan se huippu reissu. Lipsahdettiinhan siinä jopa Savonkin puolelle. Kaikkiruokainen olen aina musiikin suhteen ollut, mutta, että lähdin iskelmäfestareille Joensuuhun, se oli kyllä kokemuksena uutta. Ihan ok se lopulta oli. Oli Sillanpään Jartsua, Tähkän Lartsua ja Kilpeläisen Kortsua, eiku Tuurea. Parasta koko reissussa oli kuitenkin viettämämme aika Tonin ja Satun kanssa heidän kotonaan Heinävaarassa, sekä reissut Ilomantsiin ja Savonlinnaan. Oli Hermannin viinitornia ja Olavinlinnaa, ulkona syömistä ja juomista. Kaiken kaikkiaan mukavaa mielenterveyden parantamista. Kotiin lähtiessä käytiin vielä Joensuussa, jossa käytiin mm. kahvilla Jokiasemalla. Lomareissu oli mahtava. Näitä lisää!

Nyt on päivä kotona löhöilty ihan vain rennosti sohvalla. Mukavaahan tämäkin on, mutta jospa sitä tästä pikkuhiljaa suuntaa katseet uusiin seikkailuihin. Pää asia on kuitenkin, että otetaan ihan rennosti, ilman mitään aikatauluja. Pojan konfirmaatio sunnuntaina on ainoa aikataulutettu asia seuraavaan kahteen viikkoon. #eteenpäin #lomaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Terveydenhuolto sairaaloissa

Aina sanotaan, että "Suomi on terveydenhuollon huippumaa". Onhan se hyvä, jos verrataan johonkin savimajassa tehtyyn hoitoon, mutt...