perjantai 7. heinäkuuta 2017

Taas jännittää

Tänään oli taas labrapäivä. Lääkärikäynti on viikon päästä torstaina. Lääkäri varasi jo minulle venesektioajan lääkäriajan jälkeen, mutta tänään verikokeissa selvisi, että hemoglobiini oli laskenut 5 pykälää edellisestä. Toki se on vieläkin 175, eli korkealla, mutta ei ehkä anna aihetta veren laskemiseen. Lääkäri sen päättänee torstaina. Jännäksi asian tekee se, että olen jatkuvasti pelännyt ,että jossain vaiheessa se hemoglobiini lähtee laskuun. Kuten silloin, kun munuaiset eivät toimineet.

Tätähän tämä munuaissairauden kanssa eläminen on ollut, tosin nythän minulla sitä munuaissairautta ei enää ole, koska siirtomunuainen toimii hyvin. Se ero siis nykyiseen on, että ennen aina tiesi, että jossain vaiheessa munuaiset lakkaa toimimasta, nyt taas pelkää komplikaatioita ja takapakkeja toimivan yksinäisen "ykkösen" kanssa. Tavoitteena on, että se ei lakkaa toimimasta. Toisilla siirre on kestänyt lyhyen aikaa, mutta onhan joillakin se kestänyt kymmeniä vuosia. Lääketeollisuus ja tietotaito kehittyy, joten jos jollakin 30-40 vuottakin on munuainen toiminut (1970-80-luvulla jolloin siirto on heille tehty, ei ennuste ole ollut niin pitkä todellakaan), on mahdollisuudet minullakin hyvät. 40 vuotta tähän, niin olen vasta rapsakka kasikolmonen. Eiköhän siihen mennessä ole muutkin paikat jo kuluneet heikompaan kuntoon 😏? No, ensi viikolla saan vastauksia taas mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Jännittää silti. Ei siihen kai koskaan totu. Muut veriarvot olivat hyvät, niitä sen tarkemmin läpikäymättä. 

Uusi munuainen on nyt toiminut 10 kuukautta ja 6 päivää. Pari viikkoa Keitelejazz Basketball Tournamentiin Äänekoskella. Meidän viime vuoden old timers joukkuetta ei saatu täksi vuodeksi kasaan, joten jospa johonkin joukkueeseen mahtuisi vaikka huoltajaksi. Tai cheerleaderiksi? 👯 Tasan kuukausi kesälomaan.

#Eteenpäin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Terveydenhuolto sairaaloissa

Aina sanotaan, että "Suomi on terveydenhuollon huippumaa". Onhan se hyvä, jos verrataan johonkin savimajassa tehtyyn hoitoon, mutt...