maanantai 6. maaliskuuta 2017

Puoli vuotta munuaissiirrosta tuli täyteen

Aika on mennyt nopsaan. Vuoden 2016 loppu oli huomattavasti helpompi kuin alku. Olo parani siirron jälkeen. Elämä voitti. Leikkauksen jälkeen aluksi tuntui, että eikö tämä kituuttelu koskaan lopu, mutta kyllä se sitten loppui. Kun työt alkoi vuoden 2017 alusta uudestaan, päivät alkoivat mennä todella nopeaan. Töissä on ollut kiirettä, kunto on nousussa ja se on kestänyt raskaan työn. Se on ollut huippua! Välillä palaan lukemaan blogimerkintöjäni, millaista tuskaa elämä oli vuosi sitten. En sitä varsinaisesti kaipaa, mutta hyvänä muistutuksena se siellä takaraivossa ja myös tietenkin blogissani asiasta muistuttaa. Mitään ei voi pitää itsestäänselvyytenä. 

Kävin välikokeissa, koska krea- arvo oli noussut 114. Nyt se oli taasen tippunut ja se oli 100. Lääkärin diagnoosi osui oikeaan, krea nousi, koska sandimmun lääkitys oli liian vahvaa. Sitä vähennettiin ja tulokset parani. Se oli todellinen huojennus, koska tiputin tosiaan painoa heti vuoden alusta ja aion jatkaa tätä vielä 11kg:n verran. Nyt siis tavoitteesta on 14/25kg takana. Olisi ollut liian kova pala tässä vaiheessa, jos labratulokset olisivat alkaneet heiketä pelkästään ravintotottumuksia muuttamalla ja työn raskauden takia. Hyvä näin, että vika löytyi lääkityksestä, sitä voi aina muuttaa. Ainoa asia mikä huolettaa on kohoava hemoglobiini, joka on jo 175. Siihen palataan seuraavan kerran parin viikon sisällä, kun käyn uudestaan testeissä ja lääkäriaikakin on heti siihen perään.

Luomen poistojälki parani nopeasti. Otin tikit itse pois, koska en viitsinyt työpäivääni moiseen tuhlata 😆😆 Tulosta koepalasta ei ole vielä tullut. Olen aika luottavainen, ettei huolta ole, mutta kuten sanoin yllä... (koputan umpipuista päätäni). 

Kaikki on siis mallillaan. Pantterillo kissalamme kakkospentueen ainoa pentu Fi Pantterillo Lemmy Kilmister lähestyy 2kk ikää. Saimme hyviä uutisia, kun äitini jonninmoisen (parin pentueen ajan) suostuttelun jälkeen päätti, että on taas aika ottaa kissa kotiin ja näin Lemmy menee sinne sijoitukseen huhtikuussa. Loistavaa! 

Jospa sitä ryystäisi kupin kahvia, söisi puuron loppuun ja alkaisi valmistautumaan työviikkoon. Eteenpäin ja hyvää viikonalkua kaikille!

T: Jani ja Lemmy #munuaissiirto #munuainen #kuntoutus #elinluovutuskortti #elinluovutus #elinsiirto #eteenpäin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Terveydenhuolto sairaaloissa

Aina sanotaan, että "Suomi on terveydenhuollon huippumaa". Onhan se hyvä, jos verrataan johonkin savimajassa tehtyyn hoitoon, mutt...