maanantai 22. helmikuuta 2021

Koronarokotus

No niin, nyt on piikki otettu. Hyvin oli järjestetty Joensuussa rokotus keskustassa. Nimi kysyttiin ovella, siitä odottamaan aulaan, jossa penkit turvavälein erotettuna toisistaan. Hetken odottelu ja vaikka aika oli ajanvarauksella, pääsin sisään hetkeä ennen varattua aikaa. Paperien tarkastus, hiha alas ja piikki olkapäähän. "Kohta sattuu vähän" johon vastasin, "valehtelet", hyvin pistetty, ei tuntunut kipua, ei edes kunnon nipistystä. Sitten annettiin aika kakkosrokotukseen toukokuulle, josta selviää myös rokotteen nimi, itselläni se oli AstraZeneca. Sitten sanottiin, että voin jäädä 10 minuutiksi aulaan odottamaan, jos tulee rokotuksesta johtuvia reaktioita tai haittavaikutuksia. Ei tullut ja kävelin autolle ja kyydillä kotiin. 

Jälkioireita ja haittavaikutuksia?

Jälkioireita ja haittavaikutuksia oli kerrottu mahdollisesti olevan kipua rokotuskädessä, heikotusta, kuumeen nousua, pientä huimausta.

Nyt on mennyt 7 tuntia rokotuksesta, jälkioireita?
- ei mitään. Pari kertaa tuntui, että kädessä vähän kylmäsi, mutta saattoi olla luulotautia. Kaikki meni siis vallan mainiosti. En yleensä jännitä tai pelkää mitään, mutta kieltämättä huhut ja hehkutukset haittavaikutuksista pisti miettimään vähän etukäteen rokotteen ottamista, kun edellisestä sairastelusta on jo yli 2 vuotta aikaa. Huoli oli sinällään turhaa, kaikki meni paremmin kuin hyvin. Toisen rokotteen haittavaikutukset toki voi olla vielä edessä, mutta niitä murehditaan 3 kuukauden kuluttua. Terveydenhoitomme on parhaimmillaan ensiluokkaista. Turhaan skeptisyyteen ei ole aihetta.  

Miksi minä sain rokotteen? 

Olen saanut kyselyitä, että miksi ihmeessä sulle rokote jo annetaan? Vastaus siihen on yksinkertainen. Olen elinsiirron saanut, joten joudun syömään hyljinnänestolääkkeitä. Hyljinnänestolääkkeet suojelevat siirtomunuaista, mutta laskevat immuniteettiani, joten kuulun riskiryhmään. Minulle flunssakin voi olla vaarallinen, siksi sain rokotuksen näin aikaisessa vaiheessa. Toivottavasti koko Suomi saa rokotteet mahdollisemman nopeasti. Nämä rokotukset ovat se, millä pääsemme tästä paskasta yli.  Nyt ETEENPÄIN! #eteenpäin ja #FuckCorona, edelleen vastuullisesti ja turvallisesti suosituksia noudattaen.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti