lauantai 16. kesäkuuta 2018

Turhat sairaslomat?

Viime aikoina olen kauhulla lukenut lehdistä ja mediasta "turhista sairaslomista". Puhutaan, että ihmiset ovat sairaslomalla liikaa. Siis mitä? Sairaslomilla liikaa? Onko tässä nyt mennyt puurot ja vellit huolella sekaisin vai mitä?

Tiedän toki, että sairaslomia käytetään ylimääräisenä lomana ja krapulamaanantait ovat joissakin piireissä tuttuja sairaslomasyitä. Ymmärrän siis, että niitä käytetään hyväksi, en ymmärrä sinällään ihmisiä jotka näin tekee, enkä ymmärrä mediaa, joka yhdistää nämä kaikki yhden otsikon alle vain klikkauksien toivossa. 

Elinsiirron saaneena, minua järkyttää myös asenne, olen niin kova tyyppi, että  "menen töihin vaikka oksennustaudissa". Mitä kovaa sellainen muka on? Menet töihin sairastuttamaan muut kanssatyöläiset? Ai miksi? Koska olet kova tyyppi? Periksiantamaton taistelija? Paskat. Olet itsekäs idiootti. 

Sairaana ei töihin pidä mennä. Moni sanoo, että pikku lenssut sun muut eivät ole sairasloman syy, mutta mietitäänpä tilannetta hetki:

- Pertti Perusjätkä 44 vuotta on saanut 2 vuotta sitten uuden     munuaisen. Hän syö hyljinnänestolääkkeitä, joidenka tehtävä on estää ihmisen elimistön suojamekanismia hyökkäämästä uuden tuntemattoman elimen kimppuun, ilman lääkkeitä oma immuniteettijärjestelmä tuhoaisi uuden munuaisen. Samalla nämä lääkkeet siis myös estävät osittain elimistön omaa immuniteettia toimimasta ulkopuolisia sairauksia vastaan ja elinsiirron saanut onkin usein hyvin vastustuskyvytön eri sairauksia vastaan. Kari Kovajätkä tuleekin sitten töihin flunssassa. Hän tekee vaikka ylitöitä, koska on omasta mielestään niin kova jätkä, että muista ei hänen korvaajaksi ole. Töissä ollessaan Kari tartuttaa flunssansa Perttiin, joka sairastuu. Hän ei sairastukaan mihinkään pikku flunssaseen, vaan siitä tulee elimistöön tulehdus joka ei paranekaan, koska vastustuskyky on olematon? Pahimmassa tapauksessa Pertti kuolee, parhaimmassa tapauksessa selviää säikähdyksellä, mutta joutuu olemaan poissa töistä päiviä, jollei viikkoja. Onko Kovajätkä ollut firmalle hyödyksi vai haitaksi? Miettikääpä sitä. - 


Sairaus on syy poissaoloon, sitä ei pidä hävetä

Ei pidä sekoittaa sluibailijoita ja krapulavemppailijoita ihmisiin, jotka ovat sairaslomalla todellisesta syystä. Tämä pitäisi muistaa myös mediassa, jossa nämä kaikki laitetaan samalle viivalle ja puhutaan "miten sairaspoissaoloja voitaisiin vähentää"... Sairaus pitää hoitaa, sitä ei vähennetä kivoilla puheilla tai yhteishengellä. Yhteishenki pitäisi olla itsestäänselvyys työpaikoilla. Johtaja, joka ottaa työntekijänsä huomioon on johtaja, joka tekee parasta tulosta. Työhengestä ja yhteishengestä puhuminen voitaisiin nimetä oikeilla nimillä myös mediassa. Sairaslomat tekosyynä eivät saa johtaa siihen, että oikeistakin sairaslomista puhutaan tuomitsevasti mediassa, koska kovat jätkät eivät töistä pois ole. Tämä ajatusmaailma on ikivanhaa perua. Entisaikojen legendoja, tietämättömän huutoja. Sairaus on syy poissaoloon, sitä ei pidä hävetä, ei vaikka kuinka muut väheksyy, heittää ensimmäiseksi pöytään "miesflunssan" yms nimitykset joilla sairauksia vähätellään. 

Ajattelin kirjoittaa tästä asiasta jo aikaisemmin, tosin nyt se tuli ajankohtaiseksi, koska olen kotona kipeänä.. Töistä sain, hengissä ollaan, mutta aina tämä hirvittää. Eilen lähdin töistä kesken päivän kotiin ja tunsin tietenkin piston sydämessäni, etten ole kova jätkä. Totuus kuitenkin on, että järjellä ajateltuna voin olla ehkä kova jätkä sitten tulevalla viikolla, kun olen tervehtynyt. Mikäs sen mukavampaa kuin sairastaa viikonloppuna, vapaapäivinä. 😕


Kävin torstaina kontrollissa ja #ykkönen voi hyvin. Arvot ovat hienot, fosfaattiarvot tosin vähän alhaalla edelleen. 3 kuukauden päästä 2.vuotiskontrolli. Taas jännittää. 

#eteenpäin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti